sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Piparkakkutaloja viime vuosilta

Olen muutaman edellisvuoden aikana tehnyt joka jouluksi piparkakkutalon. Tavoitteena on ollut tehdä aina hieman edellisvuosista poikkeava talo. Talojeni seinät ovat yleensä hieman vinksallaan ja muutenkin toteutus usein jonkin verran ontuu, mutta onneksi joulun ajan hämäryys antaa melko paljon anteeksi ;)

Viime jouluksi olin tehnyt päätöksen, etten piparkakkutaloa tee, sillä ajattelin sen olevan liian aikaa vievää ja keskittymistä vaativaa puuhaa pienen ja hyvin vilkkaan vauvan äidille. Mutta kuinkas sitten kävikään... Löysin itseni viikkoa ennen joulua väkertämästä piparitalon kaavoja pieni napero jaloissa pyörien. Idean taloon sain Mansikkamäen Eben Tilda-taloista. Osallistuin tällä talolla myös Aamulehden piparkakkutalokilpailuun, jossa sijoituin kolmanneksi.
Talon katto on päällystetty lakritsipatukoista leikatuilla siivuilla, jotka on kiinnitetty ruskealla pikeerillä. Ikkunalasit on tehty tikkarimurskasta ja seinien koristeet ovat suklaata ja sokerikoristeita. Talon seinät on päällystetty kauttaaltaan vaaleanpunaisella pikeerillä. Jääpuikot ja pihan kuuset ovat kuumamarenkia, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Huomasin, että paksuja jääpuikkoja saa kuumamarengilla aikaiseksi paljon kätevämmin kuin pikeerillä.

Aiempien vuosien taloista otettujen kuvien laatu on huono, mutta tässä kuitenkin joitain kuvia myös niistä.

Vuosi 2011:


Katto on päällystetty Pihlajanmarja-karkeista leikatuilla siivuilla, jotka on kiinnitetty pikeerillä. Ikkunalasit on tehty tikkarimurskasta, sukset, lumiluhty, ämpäri sekä lapio ovat sokerimassaa ja hiekka piparimurua. Lumiukot on tehty sokerimassasta ja lakritsasta.

Vuoden 2010 talo:
Myös tämän talon katto on päällystetty Pihlajanmarja-karkeista leikatuilla siivuilla, ikkunalasit ovat tikkarimurskasta ja ikkunaruudut on tehty suklaalla kuten myös parvekkeen ja terassin kaiteiden pinnat. Seinissä mintunvihreää pikeeriä.

Talo vuodelta 2009:Tämänkin talon ikkunalasit on tehty tikkarimurskalla ja suklaalla, mutta talon seinät olen tuolloin jättänyt päällystämättä pikeerillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti