maanantai 18. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän Sydänkäpysten kakku :)

En ole vuosiin syönyt käpykakkua, vaikka olen aina pitänyt siitä kovasti. Erityisesti kakun kuorrute on mieleeni. Tästä syystä päätinkin ystävänpäiväksi kokeilla leipoa kakun, jossa olisi ainakin sama muoto ja suurinpiirtein saman makuinen kuorrute, kuin leipomoiden perinteisissäkin käpykakuissa.

Kakku oli hyvää ja kuorrutteesta onnistuin mielestäni tekemään hyvin paljon perinteisen version makuisen siitä huolimatta, että jouduin käyttämään marsipaanin sijaan mantelimassaa. Kuvan napsasin vain nopeasti, enkä lainkaan blogia silmällä pitäen, minkä vuoksi asettelu ja ympäristö eivät ole kovin kauniita...


Leivoin kakkua varten kolmen munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin toiseen kerrokseen vadelmahilloa sekä vaniljasokerilla makeutettua kermavaahtoa ja toiseen aprikoosihilloa ja kaakaokermavaahtoa. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa, johon lisäsin hieman rommiaromia. Kuorrutteen tein mantelimassasta, sillä pienestä lähikaupastamme ei löytynyt marsipaania. Värjäsin massan tummalla kaakaojauheella ja lisäsin myös kaakaotomusokeria sekä rommiaromia sekaan. Myös ihan oikea rommi olisi käynyt tähän. Massasta tuli yllätyksekseni oikein helposti kaulittavaa ja ennen kaikkea hyvän makuista, vaikka mantelimassan käytöstä kakkujen kuorrutteena usein hieman varoitellaankin.

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Löysin juuri tämän sinun blogisi. Tulen jatkossakin käymään täällä, sen verran herkulliselta näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kauniista sanoistasi :) Blogini on hieman alkutekijöissä. Lisään sinut linkkilistalle, blogisi näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista