perjantai 5. huhtikuuta 2013

Lohi- ja liha-riisipiirakat

Nämä suolaiset piirakat ovat hyviä juhlatarjottavia, sillä ne voi tehdä pakastimeen valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää ja lämmittää sitten uunissa juuri ennen tarjoilua. Tein nämä kaksi piirakkaa Kinuskikissan ohjeita soveltaen ja olin lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Piirakat olivat oikein maukkaita eivätkä lainkaan kuivia, kuten joskus tämän tyyppiset leivonnaiset saattavat olla. Alla olevassa kuvassa näkyy kummastakin piirakasta puolikas.


Lohi-riisipiirakka

500g voitaikinaa

Täyte:
n. 1,5-2dl keitettyä puuroriisiä
2 keitettyä kananmunaa
n. 250g savulohta
0,25dl tuoretta ruohosipulia
0,5dl tuoretta tilliä
1prk kermaviiliä
valkopippuria
(valkosipulijauhetta)

Voiteluun kananmunaa

Ota voitakina sulamaan huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Keitä puuroriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä myös kananmunat.

Poista kalasta mafdolliset nahka ja ruodot ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa myös kypsät kananmunat pieniksi paloiksi ja silppua ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja mausta valkopippurilla, halutessasi lisää myös muita mausteita.

Kauli voitaikina yhdeksi isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä valmistamasi täyte levyn toiselle puolelle sitten, että saat toisen puolen käännettyä täytteen päälle kanneksi. Nipistä reunat huolellisesti kiinni ja voitele piirakka kananmunalla. Pistele lopuksi pintaan haarukalla reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.


Liha-riisipiirakka

500g voitaikinaa
Täyte:
n. 1,5-2dl keitettyä puuroriisiä (keitinveteen lisäsin lihafondia)
2 keitettyä kananmunaa
1 sipuli
n. 400g jauhelihaa
n. 2 valkosipulinkynttä
1-2tl paprikajauhetta
0,5-1tl chilijauhetta
kuivapersiljaa
1prk ranskankermaa
suolaa maun mukaan

Voiteluun kananmunaa

 Ota voitaikina sulamaan huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Keitä riisi kypsäksi suolalla tai fondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä myös kananmunat.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulisilput. Mausta jauheliha-sipuliseos ja lisää joukkoon ranskankerma.

Kauli voitaikina yhdeksi isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä valmistamasi täyte levyn toiselle puolelle sitten, että saat toisen puolen käännettyä täytteen päälle kanneksi. Nipistä reunat huolellisesti kiinni ja voitele piirakka kananmunalla. Pistele lopuksi pintaan haarukalla reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti