torstai 11. huhtikuuta 2013

Omena-appelsiiniboston

Tykkään bostonpullasta, sillä sen tekeminen on helppoa ja pulla on yleensä mehevää ja maukasta, koska se valmistetaan vuoassa, eivätkä täytteet pääse paiston aikana karkaamaan ;)

Alla on ohje omena-appelsiinibostoniin, johon tulee täytteeksi omena-vaniljahilloa sekä appelsiinituorejuuston ja rahkan seosta. Päälle tein vielä valkosuklaalla raitoja. Pullasta tuli maukasta ja valkosuklaa sopi makumaailmaan oikein hyvin. Kuvan pulla on leikattu tarjoilua varten paloiksi, minkä vuoksi suklaaraidat ovat hieman murtuneet, eivätkä näytä aivan yhtä kauniilta kuin ehjinä.


Omena-appelsiiniboston

1/2 pullataikina

Täytteeksi:

omena-vaniljahilloa (Dronningholm)

n. 3rkl maitorahkaa
n. 100g appelsiinituorejuustoa (esim. Viola)
1-2tl vaniljasokeria

Pinnalle valkosuklaata

Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään ja lisää joukkoon vaniljasokeri.

Kauli kohonnut pullataikina ohuehkoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi pöydälle. Levitä levylle ohut kerros hilloa ja lisää sen jälkeen rahka-tuorejuustoseos päälle.

Kääri levy rullalle pidemmältä sivulta. Pyri käärimään levy siten, ettet työnnä kääriessäsi täytettä pois rullasta.

Voitele irtopohjavuoka voilla tai margariinilla. Itse tykkään laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Leikkaa rullasta noin 5cm paksuisia paloja ja asettele ne vuokaan lähes kiinni toisiinsa, siten että vuoka tulee täyteen.

Kohota bostonpullaa liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200-asteisssa uunissa noin 25 minuuttia.

Sulata muutama pala valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Laita sulanut suklaa esim. pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota sulaneella suklaalla jäähtyneen bostonpullan päälle raitoja.

1 kommentti:

  1. Blogissani on sinulle tunnustus! :)
    http://pienikeittio.blogspot.fi/

    VastaaPoista