maanantai 15. huhtikuuta 2013

Voileipäkakku kääretortun tapaan

Löysin Valion sivuilta ohjeen voileipäkakkuun, joka tehdään hauskasti kääretortun tapaan käärien ja sitä oli sitten kokeiltava. Lähikauppamme suppean tarjonnan vuoksi jouduin soveltamaan alkuperäistä ohjetta melko paljon, mutta lopputulos oli makunsa puolesta oikein onnistunut. Täytettä pystyy muuttamaan mielensä mukaan millaiseksi tahansa. Valitettavasti en muista aivan tarkkoja mittoja käyttämistäni mausteista, sillä lisäilin niitä kunnes olin makuun tyytyväinen. Täytettä kannattaakin maistella sitä valmistaessa ja tarvittaessa lisäillä mausteita. Broilerirullan alkuperäinen ohje löytyy täältä. Rullan tulee vetäytyä jääkaapissa useita tunteja (esim. yön yli) ennen tarjoilua, mikä kannattaa huomioida tätä tehdessä :)



Broilerirulla (n.10 annosta)

12 viipaletta isoa paahtoleipää

Kostutukseen 0,5dl maitoa

Täyte:
  400g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1/2prk creme fraichea (150g/prk)
200g ruohosipulituorejuustoa
1tlk ananasmurskaa
1 hapahko omena
0,5dl sitruunamehua
n. 3rkl Santa Maria Pineapple salsaa (tai esim. makeaa chilikastiketta kuten alkup. ohjeessa)
valkosipulijauhetta
currya
paprikajauhetta
suolaa

Kuorrutukseen n. 100g tuorejuustoa (tässä makuna aurinkokuivattu tomaatti)

Tee kahdesta osittain päällekäin asetetusta tuorekelmusta alusta työpöydälle.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet maidolla pullasutia apuna käyttäen. Aseta leivät aivan vieri viereen 3x4 palan suorakaiteeksi tuorekelmun päälle siten, että kostutettu puoli tulee alaspäin.

Paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi pannulla. halutessasi lisää jo paistovaiheessa suikaleiden joukkoon esim. currya ja valkosipulijauhetta, jotta mausteiden aromit tulevat kunnolla esille.

Valuta ananasmurska ja painele mehu lusikalla pois. Kuori omena ja leikkaa se aivan pieniksi kuutioiksi. Pilko jäähtyneet broilerisuikaleet hieman pienemmiksi paloiksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, omenakuutiot, ananasmurska sekä salsa. Mausta valkosipulijauheella, currylla, paprikajauheella sekä tarvittaessa suolalla.

Levitä valmis seos leipälevylle. Kierrä kelmun avulla tiukaksi rullaksi ja kiedo rulla tiiviisti kelmuun. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Rulla ennen tuorejuustokuorrutusta
 Kuorruta rulla ennen tarjoilua tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti